Sådan lynmodner du en ananas
Sådan lynmodner du en ananas
Kender du det?
Du kommer hjem med den flotteste ananas fra supermarkedet eller grønthandleren. Når du så skærer den igennem, opdager du, at noget er galt. Ananassen er tør, og frugtkødet ser hvidligt ud.
Det kan der være flere naturlige årsager til.
Ananassen kan have været mange uger undervejs fra varmere himmelstrøg. Frugten bliver nemlig langtfra plukket, mens den er allermest moden. Det er meningen, at noget af modningen skal foregå under transporten og i disken med frugt og grøntsager i destinationslandet.
Hvordan undgår man så at få en mere eller mindre uspiselig ananas med hjem fra sine indkøb? Det findes der faktisk et nemt og enkelt trick, der kan afhjælpe.
Lynmodning af umoden ananas
- Allerførst skal du skære toppen af ananassen.
- Anbring ananassen omvendt med den overskårne snitflade nederst på en tallerken eller lignende.
- Læg staniol eller husholdningsfilm henover ananassen.
- Put den overdækkede ananas ind i køleskabet og lad den stå derinde i mellem to og tre dage.
I de fleste tilfælde vil du herefter opdage, at ananassen har fået den skønneste sødme. Det skyldes, at saften fra den mest modne del af ananasen (den i toppen) er trængt ned i den knapt så modne del af ananasen. Dette er med til at lynmodne frugten.
Billede: Louis Hansel / Unsplash